Jsme Vaše cesta nejen k zaměstnání

Cesta k závěru projektu

30.11.2014 14:34

Svaz tělesně postižených v České republice, z.s. realizuje od března 2013 do prosince 2014 projekt s názvem
"Cesta k zaměstnání", který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Praha Adaptabilita a ze státního rozpočtu ČR.

Projekt je zaměřen na integraci osob se zdravotním postižením, do společnosti a na trh práce. Celkem se do projektu zapojilo 73 osob se zdravotním postižením, jednalo se klienty s různými typy postižení - tělesné, sluchové, kombinované. Během projektu klienti prošli mapováním svých pracovních možností a dovedností, pracovní a bilanční diagnostikou, absolvovali vzdělávací aktivity (kurzy PC, specifické rekvalifikační kurzy, kurzy znakového jazyka) a semináře. Většina absolvovala několik konzultací v personální agentuře a v rámci projektu bylo vytvořeno 12 pracovních míst, vždy na poloviční úvazky. Kromě vytvoření pracovních míst byli někteří klienty zaměstnáni na volném trhu práce.

Celkově projekt klienti hodnotí velmi kladně, pomohl jim v integraci do společnosti a řadě pomohl vrátit se na pracovní trh. S klienty je třeba v práci pokračovat a podporovat je, aby i nadále
rozvíjeli své dosud nabyté dovednosti.

Evropský sociální fond

Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Vyhledávání

Kontakt

Svaz tělesně postižených v České republice, z.s. Karlínské náměstí 59/12
Praha 8 - Karlín
18600
602 647 121